Fjäderholmarna runt

I går tog vi båten ut till Fjäderholmarna med Jenny och Leah. Det var sista helgen innan båtarna slutar gå för säsongen och Martin behövde provsmaka whisky eftersom hans pappa har ett whiskyfat hos Mackmyra på ön.

Vi hade med oss sallader och picknickade på klipporna, kollade in de små butikerna och såg på när de blåste glas (två fyraåringar i en keramikaffär är för övrigt perfekt för alla som önskar sig en hjärtattack). Traskade runt ön och hittade ett ihåligt gammalt träd, lekte på piratlekplatsen (barnen) och njöt av sensommarsolen på en filt medan lillebror sov (mammorna).

På kvällen åt vi hamburgare med stuvade kantareller. Önskar att jag kunde säga att de var egenplockade i skogen, men nope – de var från Willys. Däremot hade vi egenodlade tomater och salladsblad på burgarna, samt svärmors saltgurka.

Jag och Vienna gjorde chokladmousse som vi åt till efterrätt och när barnen somnat försökte jag och Martin enas om en film. Det blev Närkontakt av tredje graden, eftersom en av få filmkategorier vi båda gillar är utomjordingsfilmer, men tyvärr har jag himla svårt för 70-/80-talsfilmer så jag tröttnade efter en kvart, och somnade i soffan. Tror inte jag gjort det sen jag typ var gravid, men efter att ha gått och lagt mig vid halv ett i fredags och väckts strax efter 06 av pigg ettåring var jag helt slut.